ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Kόψτε Τους Φράχτες, Όχι Τις Συντάξεις

Ο φετινός κρίσιμος Δεκέμβρης ξεκινάει δυναμικά για να γίνει ένας μαζικός απεργιακός ξεσηκωμός που θα μπλοκάρει όλες τις επιθέσεις, μνημονιακές, πολεμικές και ρατσιστικές.

Ο μήνας ξεκίνησε με απεργία στα Carrefour την Τρίτη, πρωτομηνιά, και συνεχίζεται με την απεργία την Τετάρτη στα Νοσοκομεία και σε όλα τα ΜΜΕ. Η Πανεργατική την Πέμπτη είναι η γενική ώθηση για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε παντού. Την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, συναυλία των εργαζόμενων στο Λιμάνι του Πειραιά ενάντια στο ξεπούλημα και συνέχεια με απεργία σε όλα τα λιμάνια στις 14 Δεκέμβρη. Ενδιάμεσα, διαδηλώνουμε στις 6/12 στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ οι εργαζόμενοι στους Δήμους πάνε για απεργία στις 9/12. Ακόμη και η ΓΣΕΕ αφήνει ανοιχτή την προοπτική για νέα δεύτερη Πανεργατική μέσα στον μήνα μετά από αυτό το κύμα.

Τα άμεσα αιτήματα που ξεσηκώνουν και ενώνουν αυτό το απεργιακό ξέσπασμα είναι να σώσουμε τις συντάξεις και τις δουλειές μας από το ψαλίδι του τρίτου Μνημόνιου. Τα νοσοκομεία απαιτούν χρηματοδότηση και προσλήψεις για να μην καταρρεύσουν, οι πενταμηνίτες των Δήμων διεκδικούν να μην απολυθούν στο τέλος των συμβάσεων τους που πλησιάζει, όλοι μαζί δίνουμε μάχη για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα και ο προϋπολογισμός που ήδη κόβει τις δαπάνες για τα Ταμεία πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Κατρούγκαλου.

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει ένα δεύτερο νήμα που συνδέει τους αγώνες αυτούς και είναι η αντίσταση στην πολεμική κλιμάκωση που έχουν εξαπολύσει η Γαλλία και η ΕΕ μαζί με ΗΠΑ και Ρωσία βομβαρδίζοντας τη Συρία και ορθώνοντας φραγμούς για τους πρόσφυγες.

Βρόμικος πόλεμος

Αυτή η εκστρατεία είναι η άλλη όψη της μνημονιακής λιτότητας. Τα διευθυντήρια της Τρόικας που πελεκάνε ευρώ-ευρώ τις κοινωνικές δαπάνες, τους μισθούς και τις συντάξεις, ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι λεφτά υπάρχουν για βόμβες, αεροπλανοφόρα και φρεγάτες, αλλά και για μπάτσους, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ακόμη και τη στιγμή που η Ρωσία και η Τουρκία συγκρούονται για τον έλεγχο του εναέριου χώρου στα βόρεια σύνορα της Συρίας, η Μέρκελ αγκαλιάζει τον Ερντογάν και ο Ολάντ τον Πούτιν για να συντονιστούν όλοι μαζί στον βρόμικο πόλεμό τους.

Η αντίσταση σε όλα αυτά, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει μέσα στο ίδιο το Παρίσι. Οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων που φτάνουν σιδερόφραχτοι εκεί για τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα βρίσκουν απέναντί τους διαδηλωτές που σπάνε τις απαγορεύσεις της «Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης» που κήρυξε ο Ολάντ. Στο Λονδίνο έγιναν μαζικές διαδηλώσεις το Σάββατο ενάντια στο βομβαρδισμό της Συρίας και την Κυριακή σε αλληλεγγύη με τους διαδηλωτές του Παρισιού για το κλίμα.

Οι αντιμνημονιακές απεργίες μας εδώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πανευρωπαϊκής εργατικής αντίστασης. Παίρνουμε δύναμη συνδέοντας όλες αυτές τις μάχες αναμεταξύ τους και απαιτώντας: «Κόψτε τους φράχτες και τις βόμβες, όχι τις δουλειές και τις συντάξεις μας». Η πανελλαδική καμπάνια για συλλαλητήρια στον Έβρο στις 23-24 Γενάρη είναι η συνέχεια του απεργιακού Δεκέμβρη.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου