ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Τ.Ε Φλώρινας -Κάτω οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - Η τρομοκρατία ΔΕΝ θα περάσει

Η Τ.Ε. Φλώρινας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί τους εργαζόμενους των Ορυχείων Αχλάδας σε ξεσηκωμό, ώστε να μπει φραγμός στα σχέδια της εργοδοσίας για δεκάδες απολύσεις Συναδέλφων μας.Κανείς ΔΕΝ μπορεί να αισθάνεται πως ΔΕΝ κινδυνεύει η δική του θέση Εργασίας, όταν απολύεται ο διπλανός του. Κανείς ΔΕΝ μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος όταν «καίγεται» το σπίτι του γείτονα, αντίθετα η φωτιά θα κάψει και το δικού του. ΚΑΜΙΑ απόλυση ΔΕΝ πρέπει να γίνει αποδεκτή, ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ για ψεύτικους διαχωρισμούς των εργαζομένων με βάση το χωριό καταγωγής κλπ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Ο αγώνας αυτός αφορά και ΠΡΕΠΕΙ να στηριχθεί από τις κοινότητες των γύρω χωριών, από το ΣΥΝΟΛΟ της ΠΟΛΗΣ!
• Καλούμε τους κατοίκους των διπλανών κοινοτήτων να στηρίξουν ,με όλες τους τις δυνάμεις, όποιες μορφές αγώνα επιλέξουν οι εργαζόμενοι, μέσα από τις συλλογικές – δημοκρατικές τους διαδικασίες.
• Καλούμε όλα τα Σωματεία – Συλλόγους –Φορείς της πόλης να εκφράσουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργάτες.
• Καλούμε όλη την πόλη και ιδιαίτερα τη νεολαία να κάνουν τον αγώνα αυτό δική τους υπόθεση.

Οι εργαζόμενοι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους. Έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα «όπλα» για να το επιβάλλουν! Τη μαζική ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΚΑΤΑΛΗΨΗ των Ορυχείων, το ΚΛΕΙΣΙΜΟ κεντρικών ΔΡΟΜΩΝ, και όποια άλλη ενέργεια -φυσικά- προωθεί τα αιτήματα και τις απαιτήσεις τους.
Σε περίπτωση όπου η εκλεγμένη διοίκηση του Σωματείου ΔΕΝ οργανώσει όπως πρέπει τον αγώνα, βάλει εμπόδια ή τον οδηγήσει σε εκτόνωση με τερτίπια και αέναους διαλόγους, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση, προσπερνώντας τις γραφειοκρατικές λογικές.

Σήμερα ο αγώνας αφορά ΑΜΕΣΑ την ΑΝΑΚΛΗΣΗ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας & υγιεινής, τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα.
Πίσω όμως από το σημερινό πρόβλημα κρύβονται οι αληθινές αιτίες, ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ υπάρχει χώρος για ΜΙΣΟΛΟΓΑ και Υπεκφυγές. Είναι ώρα ολόκληρη η πόλη να διεκδικήσει:
• Άμεση ολοκλήρωση του έργου της Τηλεθέρμανσης.
• Εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή και δεύτερου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
• Κρατικοποίηση ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ όλων των ορυχείων της πόλης μας. Ο πλούτος της πόλης και της χώρας ΔΕΝ ανήκει σε κανέναν ΙΔΙΩΤΗ! Σύσταση δημόσιου φορέα διαχείρισης του ορυκτού στα πλαίσια της Δημόσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
• Τήρηση αυστηρών κανόνων εντοπιότητας για τις νέες θέσεις εργασίας.
• Ούτε σκέψη για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα της ΔΕΗ
• Φθηνό ρεύμα για ολόκληρη την πόλη ως αντιστάθμισμα για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
• Κατάργηση όλων των χαρατσιών και λοιπών επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς.
• Δωρεάν κάρβουνο για τις παραπλήσιες κοινότητες.
• Άμεση αποπληρωμή των κατοίκων για τα οφειλόμενα των απαλλοτριωμένων εκτάσεων.

Έτσι μόνο μπορούμε να προστατέψουμε τον τόπο μας και τις δουλειές μας. Απέναντί μας έχουμε τα κέρδη τους, τα ιδιωτικά τους συμφέροντα, το σιδερένιο νόμο των Μνημονίων, τοπικούς άρχοντες -εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας, τη νέο – Μνημονιακή Κυβέρνηση, όσους στήριξαν για χρόνια αυτές τις πολιτικές, τη χούντα τωνδανειστών, Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. τη γνωστή Τρόικα κλπ.
ΤΙΠΟΤΑ όμως από όλα αυτά ΔΕΝ είναι ανίκητο μπροστά σε έναν αποφασισμένο λαό να παλέψει για τη ΖΩΗ, το ΜΕΛΛΟΝ και το ΔΙΚΑΙΟ του. ως ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τ.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου