ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Με Βαριοπούλα Οι Γερμανοί Κατά Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / του Γ. Δελαστίκ

Γιώργος Δελαστίκ – «Μετρό»

Το μήνυμα των ελληνικών εκλογών, οι -φανεροί και κρυφοί- φόβοι της Γερμανίας και η επάνοδος της δημοκρατίας στο προσκήνιο. Της δημοκρατίας που για κάποιους είναι «ιός». Ο οποίος απειλεί, πέραν της Ελλάδας, να θέσει σε δεύτερη μοίρα τις αγορές και να στρέψει τα «φώτα» της Ευρώπης στους ανθρώπους.


Τιτανομαχία! Γολιάθ εναντίον Δαυίδ! Ο Γιώργος Παπανδρέου, προ πενταετίας πρωθυπουργός με 44%, αντιμέτωπος με τον… Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος το 2009 είχε πάρει… 160 φορές (!) μικρότερο ποσοστό – μόλις 0,27%. Τιτάνας ο Γιώργος. Με το κόμμα που έφτιαξε, το ΚΙΔΗΣΟ, τον τσάκισε τον Λεβέντη! Όσο και αν ο τελευταίος απογείωσε το ποσοστό του και το εφταπλασίασε, πηγαίνοντάς το στο 1,79%, ο Γιώργος αποδείχτηκε βράχος. Τον πέρασε! Τον κέρδισε πεντακάθαρα.

Έπεσε λιγάκι, βέβαια, το ποσοστό του ΚΙΔΗΣΟ σε σχέση με εκείνο του ΠΑΣΟΚ το 2009.Έπεσε για την ακρίβεια… 18 (!!!) φορές, πηγαίνοντας στο 2,46%. Κομμάτια και θρύψαλα όμως τον έκανε ο Γιώργος τον Λεβέντη, ακόμη κι έτσι. Τον νίκησε με… 0,67 της μονάδας!

Άρχοντας ο Γιώργος Παπανδρέου. Βασιλιάς του.,. εξωκοινοβουλίου! Πανηγυρίζει σαν τρελό από τη χαρά του όλο το εξωκοινοβούλιο. Πρώτη φορά έχει επικεφαλής πρώην πρωθυπουργό! Όλα τα εκτός Βουλής κόμματα κάνουν τώρα όνειρα να κυβερνήσουν τη χώρα! «Εμπρός στον… αντίστροφο δρόμο από αυτόν που χάραξε ο Γιώργος!» είναι το σύνθημα που δονεί πλέον το εξωκοινοβούλιο της χώρας μας.

Νίκησε ο Σαμαράς!

Υπάρχει όμως και η Βουλή εκτός από το εξωκοινοβούλιο. Εκεί μια χαρά τα πήγε ο Σαμαράς, όπως λέει ο ίδιος. «Η ΝΔ άντεξε» απεφάνθη. «Έχασε μόνο δύο μονάδες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές».

Αλήθεια λέει. Από 29,66% που είχε πάρει τον Ιούνιο του 2012,τον περασμένο μήνα πήρε 27,81%. Ούτε δυο εκατοστιαίες μονάδες – μόνο 1,85! Εντάξει, μην είστε μίζεροι κι εσείς. Μπορεί ο λαός να απομάκρυνε κλοτσηδόν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο από την εξουσία, αλλά σημασία έχει ότι η ΝΔ έχασε μόνο δύο μονάδες. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από κει που τον Ιούνιο του 2012 υστερούσε κατά τρεις μονάδες της ΝΔ, τώρα να την πέρασε… οχτώμισι (!) ποσοστιαίες μονάδες, αλλά η ΝΔ έχασε μόνο δύο μονάδες. Μπορεί η ΝΔ να έχασε πάνω από το 40% των βουλευτικών εδρών που είχε -τις 53 από τις 129- αλλά έχασε μόνο δύο μονάδες. Μπορεί επί ηγεσίας Σαμαρά η ΝΔ να σημείωσε τα τρία χειρότερα αποτελέσματα της υπερσαραντάχρονης ιστορίας της σε βουλευτικές εκλογές και επίσης το κατά σχεδόν δέκα μονάδες χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας της και σε ευρωεκλογές, αλλά η ουσία είναι ότι τον περασμένο μήνα η ΝΔ έχασε μόνο δύο μονάδες! Ποιος μπορεί να το αρνηθεί;

Μπορεί οι περισσότεροι Έλληνες να θεωρούν «σούργελο» τον Σαμαρά, αλλά οι εχέφρονες δεξιοί εκτιμούν απεριόριστα τη σιδερένια λογική του.

«Επανάσταση στην Αθήνα!»

Καλά, ο Σαμαράς είναι πια ένας χολερικός τύπος που τα όσα λέει στερούνται πολιτικής βαρύτητας. Κανείς δεν του δίνει πλέον σημασία. Τι γίνεται όμως με τους Γερμανούς; Αυτούς που κατάντησαν έτσι τον Σαμαρά;
Καημό έβγαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, όταν παρουσία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Γερμανού ομολόγου του, είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο: «Πρέπει να σεβαστούμε υπάρχοντες κανόνες (σ.σ. την Ε.Ε.), χωρίς όμως να διαλύουμε τη δημοκρατία με μια βαριοπούλα που να λέει ότι οι εκλογές δεν μετράνε»!

Γερμανική βαριοπούλα, λοιπόν, εναντίον της δημοκρατίας και των εκλογών! Σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., όχι μόνο κατά της Ελλάδας. Από τη μια αισθάνεται κανείς άγρια χαρά, από την άλλη φρίττει όταν διαβάζει τι γράφουν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Γενάρη.
«Η αθηναϊκή εξέγερση μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. “Επανάσταση στην Αθήνα” είχαν τίτλους εφημερίδες σε όλη την Ευρώπη αμέσως μετά τις εκλογές» έγραφε εμφανώς πανικόβλητη η σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Die Welt». «Ο Τσίπρας είναι ο αντάρτης του παρόντος και ο μάστορας της ανανέωσης… Το παράδειγμα της Αθήνας μπορεί να δημιουργήσει σχολή» προσέθετε το έντυπο με κομμένη την ανάσα από τον φόβο.

Ευρω-μόλυνση με… ΣΥΡΙΖίτιδα!

Φοβούνται οι Γερμανοί τον ΣΥΡΙΖΑ; Όχι βέβαια. Φοβούνται όμως μήπως το παράδειγμά του «μολύνει» όχι την Αριστερά, η οποία σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη κινείται στα όρια της ανυπαρξίας, αλλά την… Κεντροαριστερά! Φοβούνται δηλαδή μήπως μεταδοθεί η «ασθένεια» της ,., ΣΥΡΙΖίτιδας στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία!

Αυτό είναι όντως αιτία γερμανικού πανικού. Τα σοσιαλιστικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης είναι τα μόνα που όλα τους είναι τυφλά όργανα του Βερολίνου. Μόνο η Κεντροαριστερά προσκυνάει στο σύνολό της τους Γερμανούς. Αν χάσει το Βερολίνο τους Βενιζέλους όλης της γηραιάς ηπείρου, πάει, απομονώθηκε!

Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν ήδη. Τρεις μέρες μετά τις ελληνικές εκλογές, έγραφε άρθρο στη γαλλική «Le Monde» ο Ελιό ντι Ρουπό. Είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, σοσιαλιστής και πρόεδρος του γαλλόφωνου Βελγικού Σοσιαλιστικού Κόμματος σήμερα. Αυτός που φορούσε πάντα παπιγιόν που τον έκαναν να μοιάζει αστείος.

Μόνο αστεία δεν ήταν όμως αυτά που έγραψε στη γαλλική εφημερίδα ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. «Κραυγή ελπίδας για μια πιο δίκαιη κοινωνία» χαρακτήρισε ο σοσιαλιστής Ελιό ντι Ρουπό τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και «ολοφάνερη αποδοκιμασία της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η Ε.Ε.», της πολιτικής δηλαδή που έχει επιβάλει η Γερμανία σε όλη την Ευρωζώνη και σε ολόκληρη την Ε.Ε. γενικότερα. Πώς να μη γίνουν έξω φρενών οι Γερμανοί;

«Το φάντασμα του Τσίπρα»

«Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη. Αυτό το φάντασμα ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας… Ο αντάρτης από την Αθήνα δεν είναι όμως μοναχικός μαχητής… Η γραμμή του Τσίπρα εναντίον της Μέρκελ απολαύει ανοιχτών και μυστικών συμπαθειών σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη. Πρέπει έτσι να φοβούνται η καγκελάριος και ο υπουργός επί των Οικονομικών της ότι μέσω της αλλαγής κυβέρνησης στην Αθήνα και με τη βοήθεια άλλων κυβερνήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει γενική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη» προειδοποιούν τη γερμανική κυβέρνηση οι συγγραφείς ενός τεράστιου άρθρου χιλιάδων λέξεων στην «Die Welt».

«Βρισκόμαστε σε έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο και το μέτωπό του βρίσκεται στην Ελλάδα. Αν η Ελλάδα κατορθώσει να αποκρούσει τις βάρβαρες επιθέσεις του νεοφιλελευθερισμού, ολόκληρη η Ευρώπη θα κερδίσει από αυτό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο παναραβικό τηλεοπτικό δελτίο Αλ Τζαζίρα, προκαλώντας φρίκη στους Γερμανούς συγγραφείς του παραπάνω άρθρου.

«Τέτοιους τόνους σοσιαλιστικής αυτοπεποίθησης έχει να ακούσει κανείς στον κόσμο ολόκληρο από την εποχή του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα!» γράφουν εμφανώς εντυπωσιασμένοι και ταυτόχρονα ανήσυχοι.

Όλοι κατά της Γερμανίας

Ενοχλεί βαθύτατα την κυβέρνηση του Βερολίνου η σύμπραξη σε αντιμνημονιακή βάση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου και ο σχηματισμός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Σκληροτράχηλοι επαγγελματίες της πολιτικής κοιτάζουν το υπουργικό συμβούλιο των λαϊκιστών και δεν πιστεύουν στα μάτια τους» υπογραμμίζει η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Γερμανία: «Δεξιά, Αριστερά, το ίδιο. Όταν πρόκειται να στραφούν κατά της Μέρκελ, εξαφανίζονται τα σύνορα μεταξύ τους στην Ευρώπη και φαίνεται ότι επιτρέπονται σχεδόν όλες οι συμμαχίες και οι μέθοδοι»!

Ο αντιγερμανισμός, με τη μορφή της ανατροπής της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει το Βερολίνο σε όλη την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., ενώνει ακόμα και πάνω από τις πολιτικές ιδεολογίες όλους τους Ευρωπαίους εναντίον της Μέρκελ και της γραμμής που ακολουθεί η Γερμανία, βυθίζοντας στη μιζέρια και τη δυστυχία τους λαούς της γηραιάς ηπείρου.

Έρχονται οι Αμερικάνοι!

Έχουν κι άλλες φούριες όμως οι Γερμανοί με τη χώρα μας. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στραμμένη σαφώς περισσότερο προς τις ΗΠΑ παρά προς τη Γερμανία. Αυτό ανησυχεί πολύ το Βερολίνο.

Φοβάται μήπως οι αναμενόμενες στρατιές Αμερικανών συμβούλων, έχοντας φυσικά πληθώρα πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τη CIA και την NSA, Και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξαρθρώσουν τους μηχανισμούς των ανθρώπων της Γερμανίας!

Είναι, βλέπετε, και αυτό το σκάνδαλο της Siemens, για το οποίο υποτίθεται ότι φέτος θα γίνει και δίκη στην Αθήνα! Με κατηγορούμενους, υποτίθεται, όλη την παλιότερη ηγεσία της γερμανικής εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του διαβόητου στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου, όπως και του προ ημερών ευρεθέντος νεκρού Χάιντς – Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, του κατηγορούμενου ως υπεύθυνου συγκάλυψης των μιζών που δίνονταν σε πολιτικούς. Αυτοκτόνησε από κατάθλιψη, είπε η γερμανική αστυνομία. Ίσως να έχει δίκιο, αλλά εσείς το πιστεύετε;

Λέτε ο γερμανικός τσαμπουκάς στον Τσίπρα να έχει σχέση με τη Siemens;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου