ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εργατικές ειδήσεις σε περίληψη

-Με οριακή πλειοψηφία πέρασε στη βουλή το σιχαμένο πολυνομοσχέδιο χτες το βράδυ.

-7 γυναίκες κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό μπάτσων και να προσεγγίσουν με συνθήματα το Σόιμπλε που φυγαδεύτηκε από πλαϊνή είσοδο του υπουργείου εργασίας.

-3μερή συνάντηση επιμένουν να ζητούν οι εργαζόμενοι στον "Κατσέλη" καθώς η εταιρεία διακινεί τις τελευταίες ημέρες ένα χαρτί προς υπογραφή από τους εργάτες, με το οποίο εμφανίζονται οι εργαζόμενοι να ζητούν την αποχώρησή τους από την εταιρεία και την εφάπαξ καταβολή της αποζημίωσής τους. Το σωματείο καλεί σε ανάκληση όσων υπογραφών μπήκαν.

-Το ηρωικό Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας», που έχει προσλάβει εργαζόμενους σε διάφορα Μουσεία της Αττικής και τους έχει απλήρωτους επί 4 μήνες.

-Στο Ασκληπιείο της Βούλας προσπάθησαν να ψαρώσουν ένα νοσηλευτή που αρνήθηκε να ελέγξει αν υπήρχαν αλλοδαποί συνοδοί ασθενών (αποκλειστικές νοσοκόμες) με διάφορες απειλές. Το σωματείο παρενέβη και η διοίκηση είπε για "άνωθεν εντολές".

-Την Παρασκευή ψηφίζεται το άλλο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Οι ενώσεις και τα σωματεία εργαζομένων τύπου στα κανάλια της Digea Mega, Skai, Alpha, ANT1, Star, Μακεδονία εξήγγειλαν 24ωρες απεργίες από αύριο. Παρά της απειλές του σάπιου δημοσιογράφου Καψή, πως θα στείλει μπάτσους στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι παραμένουν εκεί, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση. Ακόμη, εκεί ψηφίστηκε πως οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας και δεν ζητούν ειδική μεταχείριση στις αποζημιώσεις απολύσεων, κάτι που κυνηγάνε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι γλύφτες υπάλληλοι.

-Από σήμερα σε ισχύ η απαγόρευση "μικρών" διαδηλώσεων, ανάλογα με τα κέφια και τα μάτια κάποιου υπερ-μπάτσου.

-To TΑΙΠΕΔ έβαλε μπροστά την επιχείρηση ξεπουλήματος 41 λιμανιών, αύριο τα δύο πρώτα, Χίος και Πύλος.

-4 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Μεγάρων εκτέθηκαν σε μόλυνση από τα σπάνια στοιχεία γερμάνιο και θόριο, κατά την κατάσβεση φωτιάς που προκλήθηκε από πρόσκρουση τηλεχειριζόμενου αεροσκάφος του στρατού, σύμφωνα με το "Σπάρτακο". Δεν έχουν υποβληθεί σε καμία εξέταση από το Μάιο που έγινε το ατύχημα, ενώ μόνο το θόριο μπορεί να ανιχνευτεί στην Ελλάδα με κόστος 615 € ανα εξέταση, χρήματα δεν ενέκρινε ακόμη το κράτος.


http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου