ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Να Τους Πάμε Μια Ώρα Αρχύτερα Στην Τελετή Λήξης

 

Για την «οικουμενικότητα των αγώνων» μίλησε ο Μακρόν απευθύνοντας κάλεσμα για «εκεχειρία» λίγο πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην εναρκτήρια φιέστα που διοργανώθηκε στο Παρίσι περίσσεψαν τα «μηνύματα» που υποτίθεται αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα. 

Αλλά αυτό που αναδεικνύεται αυτές τις μέρες στο Παρίσι είναι η οικουμενικότητα της υποκρισίας, της κρίσης και της αντίστασης.  

Οι συνήθεις εκκλήσεις για «ειρήνη» δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εξοργιστικές την ώρα που ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να σπέρνει τον θάνατο στην Παλαιστίνη απειλώντας να εξαπλώσει τον πόλεμο και στο Λίβανο. Την ώρα που στην καρδιά της Ευρώπης, στην Ουκρανία μαίνεται εδώ και δύο χρόνια ένας καταστροφικός πόλεμος φθοράς. Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εμπλέκονται άμεσα και στα δύο αυτά μέτωπα, ετοιμάζονται να γεμίσουν ξανά την Ευρώπη με βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Σύμβολο Στους Αγώνες Της Εργατικής Τάξης Και Του Λαού η Σ. Βασιλακοπούλου

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

44 χρόνια πέρασαν από τις 28 Ιουλίου 1980, όταν η 21χρονη φοιτήτρια Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, Σωτηρία Βασιλακοπούλου, δολοφονήθηκε στην πύλη της κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ Την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες από τον μπράβο της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ, Μάριο Χαρίτο, που την παρέσυρε θανάσιμα με λεωφορείο της εταιρείας.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, το αγωνιστικό παράδειγμα και η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου θα σηματοδοτεί τον δρόμο του αγώνα για τον κόσμο της δουλειάς και της ταξικής αλληλεγγύης της νεολαίας στη μαχόμενη εργατική τάξη.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση ΝΑΡ Για Τα 50 Χρόνια Από Την Κατάρρευση Της Χούντας

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

                                                              

 

50 χρόνια από την κατάρρευση της Χούντας
Αγώνας για την ανατροπή του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού - Για μια εργατική μεταπολίτευση

Ναυπηγεία Σαλαμίνας : 63χρονος Σκοτώθηκε Εν Ώρα Εργασίας Σε Ταχύπλοο

 Σαλαμίνα

Νέο τραγικό δυστύχημα σήμερα το πρωί στα ναυπηγεία Σαλαμίνας, καθώς ένας 63χρονος έχασε τη ζωή του και ένας 22χρονος τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι δύο άνδρες δούλευαν σε ιδιωτικό συνεργείο και εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν εργασίες σε επιβατηγό ταχύπλοο.

H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει πως οι εργασίες γίνονταν στον καταπέλτη του πλοίου «Jumbo Jet» της εταιρείας Seajets, που βρίσκεται για επισκευή στο παραπάνω ναυπηγείο.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ποιοι Μπορούν Να Ενώσουν Τη Διαιρεμένη Κύπρο;

 

Για άλλη μια φορά, στην επέτειο των 50 χρόνων από το πραξικόπημα Ιωαννίδη-Σαμψών και τον ελληνοτουρκικό πόλεμο που μοίρασε την Κύπρο σε τουρκικό βορρά και ελληνικό νότο με ανταλλαγή πληθυσμών, περίσσεψαν τα υποκριτικά δάκρυα σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα.

Όπως εξοργιζόμαστε όταν ο Ερντογάν βαφτίζει την τουρκική επίθεση στην Κύπρο ως «ειρηνευτική επιχείρηση», άλλο τόσο μας εξοργίζει η προσπάθεια της άρχουσας τάξης και στην Ελλάδα και στην Κύπρο να περιορίσουν τις ευθύνες στο «προδοτικό πραξικόπημα» της Χούντας.

Ο Σαμψών, τον οποίο ο Ιωαννίδης προόριζε για πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αν επικρατούσε το πραξικόπημα, είχε πίσω του πολλά χρόνια επιθέσεων στους τουρκοκύπριους. Ήταν εκτελεστικό όργανο της επίσημης πολιτικής επιθέσεων και αποκλεισμού των τουρκοκυπρίων ήδη από το 1963-64. Ο ίδιος ο Μακάριος είχε δηλώσει το 1967: «Τι νέα γενιά τουρκική θα δημιουργηθεί εις την Κύπρον, όταν όλα ευρίσκονται εις τα χέρια των Ελλήνων; Πόσον καιρόν θα ανθέξουν;»

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Η Αθλιότητα Της 6ήμερης Εργασίας Δεν Θα Περάσει..

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων 

 

           
 

Δεν πέρασε πάνω από 2 βδομάδες από την ημερομηνία εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας ανά βδομάδας και όλες οι καταγγελίες του εργατικού κινήματος δικαιώνονται. Η εργοδοσία πατώντας πάνω στο Νόμου Γεωργιάδη επιχειρεί να επιβάλλει την 6η ημέρα εργασίας σε όλους τους κλάδους! Από την βιομηχανία μέχρις τα τηλεφωνικά κέντρα. Και πως θα ήταν διαφορετικά αφού Η 6ήμερη εργασία αφορά άμεσα (άρθρο 25) όλα τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις «συνεχούς λειτουργίας με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών». Επομένως αφορά την πλειοψηφία των βιομηχανικών κλάδων (τρόφιμα-ποτά, ενέργεια, μέταλλο logistics κα) Αφορά επιπλέον και όλες τις επιχειρήσεις «που δεν είναι από τη φύση τους συνεχούς λειτουργίας, αλλά είναι δυνατόν να λειτουργούν.. με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών, σε «εξαιρετικές περιπτώσεις», κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει «απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας».

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Λεφτά Για Την Υγεία– Όχι Για Εξοπλισμούς

 

Μέσα στη μέση του καλοκαιριού και με συνθήκες καύσωνα, η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδιά της για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας με αιχμή τις προτάσεις Βαρτζόπουλου που χτυπάνε τις ψυχιατρικές κλινικές και την απεξάρτηση. Μια κυβέρνηση μαύρης αντίδρασης σε κατάσταση πανικού τρέχει να εξοφλήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στα αφεντικά της, αλλά βρίσκει απέναντί της τον αγώνα των Νοσοκομειακών που έχει την πιο πλατιά συμπαράσταση.

Το πόσο αντιδραστικά είναι αυτά τα σχέδια φαίνεται από το ποιόν του συντάκτη τους. Ο Βαρτζόπουλος είναι αυτός που έκανε τη χειρότερη σεξιστική επίθεση στις γυναίκες αναβιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις «θεωρίες» για τον «άνδρα –κυνηγό» που είναι από τη βιολογική φύση του βίαιος, ενώ οι γυναίκες είναι προορισμένες να είναι θύματα.

Αλλά δεν είναι μόνος. Υπηρετεί όχι μόνο τον προϊστάμενό του υπουργό, τον Γεωργιάδη με το πριόνι, αλλά και συνολικά την κυβέρνηση που τώρα πια ξέρει ότι δεν έχει πολύ χρόνο ζωής μπροστά της. Μια κυβέρνηση του 28% τρέχει να προλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις που απαιτούν οι δανειστές, δηλαδή η ΕΚΤ και η ΕΕ, για να βαφτίζουν το ελληνικό δημόσιο χρέος «βιώσιμο».

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΛΑΡΚΟ : Πρόκληση H Απαίτηση Του Διαχειριστή Να Πετάξει Έξω Από Το Εργοστάσιο Τους Εργαζόμενους

 ΛΑΡΚΟ
Με αγωνιστική κάθοδο και κινητοποίηση το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στην εντολή του Διαχειριστή και επί της ουσίας της κυβέρνησης, να πεταχτούν έξω οι εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, καθώς τους κοινοποίησε επιστολή το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την αντεργατική δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στο πλευρό τους βρίσκονται σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Αττικής, εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από την Αθήνα,

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Τα Πλούτη Τους, Η Φτώχεια Μας /// ΠΡΙΝ

 Τα πλούτη τους, η φτώχεια μας

Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για ανάπτυξη, η πρόσφατη έκθεση του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS για τον «Παγκόσμιο Πλούτο» δείχνει ότι το 2023 ο «πλούτος των Ελλήνων» παρέμεινε γενικά στάσιμος. Αυξήθηκε όμως στην κορυφή της εισοδηματικής πυραμίδας και συρρικνώθηκε στη μέση και στη βάση της, δηλαδή οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και η κοινωνική ανισότητα βάθυνε ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με την έκθεση στην Ελλάδα πέρσι υπήρχαν περί τους 81.000 εκατομμυριούχους με συνολική περιουσία που ξεπερνούσε τα 224 δισ. δολάρια. Ακολουθούσαν οι 2,1 εκατ. Έλληνες με ατομικό πλούτο από 100.000 έως ένα εκατομμύριο δολάρια και συνολικό πλούτο 478 δισ. δολαρίων. Όμως ταυτόχρονα υπάρχουν 4,27 εκατομμύρια Έλληνες με «πλούτο» από 10-100.000 δολάρια και στον πάτο της πυραμίδας ακόμη 1,8 εκατ. με αξίες κάτω των 10.000 δολαρίων και συνολικά ως ομάδα αρνητική περιουσιακή θέση –δηλαδή χρέος– ύψους 1,48 δισ. δολαρίων.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 13-14 Ιουλίου

                                 Πρωτοσέλιδο Εφημερίδας - ΠΡΙΝ - 2024-07-13

 

 6ημερο, 9ωρο και με… καύσωνα

Προκλητική είναι η αδιαφορία της κυβέρνησης στη στοιχειώδη προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα. Μάλιστα ενώ όλη την εβδομάδα που πέρασε η πραγματική θερμοκρασία στους δρόμους και τους υπαίθριους χώρους δουλειάς στην Αττική και αλλού ξεπέρασε τους 40ο C, οι εργαζόμενοι σε εργοτάξια, ντελίβερι, βιομηχανίες μετάλλου, ναυπηγεία κ.α. εργάστηκαν σα να μην τρέχει τίποτα. Ούτε καν αυτές οι αστείες εκκλήσεις προς τους εργοδότες δεν διατυπώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας. Η Κεραμέως, και οι προκάτοχοί της, είχαν χρόνο για νομοθετήματα όπως η εξαήμερη και εννιάωρη εργασία. Όμως αδιαφόρησαν όμως να ρυθμίσουν νομοθετικά τους όρους εργασίας για την θερμική καταπόνηση, παρά το ότι έρχεται νέος, παρατεταμένος καύσωνας με 45άρια! Μάλιστα την Κυριακή παρά τον αφόρητο καύσωνα, τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων και τις υγειονομικές οδηγίες τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για να..τονωθεί η αγοραστική κίνηση!  Οι εργοδότες απαντούν ότι «δεν υπάρχει  Υπουργική Απόφαση» όταν σωματεία και εργαζόμενοι ζητούν διακοπή εργασιών υπό αυτές τις συνθήκες

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (13.7.24)

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Για Το Αποτέλεσμα Των Γαλλικών Βουλευτικών Εκλογών /// ΜΕΤΑΒΑΣΗ

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Οργάνωση για την κομμουνιστική προοπτική

 Η Γαλλία, το μεγάλο κοινωνικοπολιτικό εργαστήρι της Ευρώπης διαχρονικά, είναι και πάλι το πεδίο σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και μετασχηματισμών. Η πρόσφατη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών μετά την αμφισβήτηση της νομιμοποίησης της κυβέρνησης και του προέδρου Μακρόν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πυροδότησε άμεσες πολιτικές εξελίξεις μπροστά στον κίνδυνο της ανάληψης της κυβέρνησης από το κόμμα της Λεπέν. Σε σύντομο χρόνο ανακοινώθηκε κοινή κάθοδος, συνεργασία και στήριξη κοινών υποψηφίων υπό το όνομα του Νέου Λαϊκού Μετώπου των κομμάτων της Ανυπότακτης Γαλλίας (με σημαντικό βέβαια προβληματισμό στο εσωτερικό της), των Σοσιαλιστών, του Γαλλικού ΚΚ, των Οικολόγων και άλλων μικρότερων σχημάτων με διακήρυξη διμέτωπου αγώνα κατά των κομμάτων του Μακρόν και της Λεπέν.

ΝΑΡ Για Την Έφοδο Στα Γραφεία Και Σε Σπίτια Μελών Της “Ταξικής Αντεπίθεσης”

 

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους την πρωτοφανή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις 10/7/2024, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη έφοδος στα γραφεία της “Ταξικής Αντεπίθεσης” και σε σπίτια μελών της οργάνωσης και άλλων αγωνιστών, ενώ ακολούθησε σειρά προσαγωγών και πολύωρες ανακρίσεις, με το πρόσχημα της "διερεύνησης τέλεσης έκνομων ενεργειών".

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Τα Αποτελέσματα Των Γαλλικών Εκλογών

 

Οι μεγαλειώδεις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, η κινητοποίηση των συνδικάτων, της νεολαίας και του αντιρατσιστικού κινήματος επέδρασαν καθοριστικά για τη πρώτη θέση του Νέου Λαϊκού Μετώπου (ΝΛΜ) στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, μέσα και από τη μαζική συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων σε αυτές.

Σε κόντρα με τον γαλλικό ΣΕΒ και τα επίσημα κανάλια που προπαγάνδιζαν και ενίσχυαν το σενάριο του «θριάμβου Λεπέν», η εργατική τάξη και η νεολαία με το ένστικτό τους φράξανε τον δρόμο στην ακροδεξιά, κατανοώντας ότι μια νίκη του Εθνικού Συναγερμού -RN θα σήμαινε ακόμη μεγαλύτερη επίθεση στην εργατική τάξη, τους φτωχούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του γαλλικού ιμπεριαλισμού στα ανοικτά πολεμικά μέτωπα και στις γαλλικές αποικίες, ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του κράτους του Ισραήλ για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

ΠΑΜΕ Απαράδεκτη Απόφαση Του Δικαστηρίου Για Τους Εργάτες Της ΛΑΡΚΟ

                                                        

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι για να μείνουν στη δουλειά τους . Έτσι βάζει τη σφραγίδα της στις απολύσεις των εργατών.

Να μην τους περάσει. Οι εργάτες να μείνουν στη δουλειά και στα σπίτια τους, στον τόπο τους.

Να δυναμώσει και άλλο η αλληλεγγύη. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δε θα μείνουν μόνοι τους.

Αντιπολεμική Διαδήλωση Ενάντια Στο ΝΑΤΟ

 
▸Μαχητική αντιπολεμική-αντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση, με βασικό στοιχείο την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, πραγματοποίησαν την Πέμπτη πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη με αφορμή την 75η σύνοδο του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ. Οι κινητοποιήσεις είχαν στόχο να δείξουν την εναντίωση του αντιπολεμικού-αντιμπεριαλιστικού κινήματος και την ανάγκη αντίστασης στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, απογείωσης των πολεμικών εξοπλισμών και στήριξης των δολοφονικών επιδρομών του Ισραήλ στη Γάζα.

Απορρίφθηκε Η Προσφυγή Των Εργαζομένων Της ΛΑΡΚΟ, Αγωνία Για Το Μέλλον

 larko ergazomenoi

«Δείχνουν την έξοδο» στους εργαζόμενους της βιομηχανίας

Σε νέα φάση περνά ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστή η απόφαση του Πρωτοδικείου το οποίο απορρίπτει την προσφυγή των σωματείων της μεταλλουργίας, με την οποία ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρι να μεταβιβαστούν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στο νέο ιδιοκτήτη.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΠΑΜΕ Να Μην Κατατεθεί Το Νομοσχέδιο Για Την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση - Όλοι Στην Συγκέντρωση Στο Υπουργείο Υγείας

 Φωτό αρχείου

«Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, καλώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 11 π.μ.  

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου που διαλύει και κλείνει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στις αμαρτωλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στις Αστικές Μη Κερδοσκοπικες Εταιρείες (ΑΜΚΕ) και  σε ιδιώτες.

Για Τα Αποτελέσματα Του Β’ Γύρου Των Βουλευτικών Εκλογών Στη Γαλλία /// ΝΑΡ

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ρεμπέτικο γλέντι με τους/τις Juras in Punk για την οικονομική ενίσχυση του χώρου || Σάββατο 13/07, στις 21:00

                                                 

ΣΥΡΙΖΑ Για Ζακ Κωστόπουλο / Προβληματισμός Για Το Ελαφρυντικό Περί «Ανάρμοστης Συμπεριφοράς Του Θύματος»

 Πανό για τον Ζακ Κωστόσπουλο

«Η ομόφωνη καταδίκη και στο Εφετείο των δολοφόνων του Ζακ/Zackie Oh Κωστόπουλου αποτελεί την ελάχιστη απαιτούμενη δικαίωση για  τους γονείς του αδικοχαμένου ακτιβιστή και το πλατύ κίνημα που ζητούσε δικαιοσύνη.

Προκαλεί, ωστόσο,  προβληματισμό η αποδοχή του ελαφρυντικού περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» από το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, αποδοχή που οδήγησε και στον καταλογισμό ελαφρύτερων ποινών στους δύο κατηγορούμενους σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Αντιπολεμική – ΑντιΝΑΤΟϊκή Διαδήλωση Στις 11 Ιούλη – Για Αλληλεγγύη Στον Παλαιστινιακό Λαό

                                                      Αντιπολεμική – αντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση στις 11 Ιούλη – για αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Ένοχοι Και Στον Δεύτερο Βαθμό Οι Δολοφόνοι Του Ζακ!

 

Ανακοινώθηκε σήμερα, 10/7, με έναν μήνα καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, η απόφαση του δικαστηρίου (σε δεύτερο βαθμό) για τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους για θανατηφόρες σωματικές βλάβες και επέβαλε ποινές κάθειρξης 6 και 5 ετών, για τον Χορταριά και τον Δημόπουλο αντίστοιχα. Και ενώ ο Δημόπουλος θα εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον λόγω προχωρημένης ηλικίας, ο Χορταριάς επιστρέφει στη φυλακή.

Εκδήλωση Για Τις Βουλευτικές Εκλογές Στη Γαλλία /// ΕΕΚ


Πέμπτη 11 Ιουλίου, 8:30 μ.μ.
Λοκομοτίβα (Μπόταση 7, Εξάρχεια)
 

Oργανωτής ΕΕΚ


Εισηγητής: Σάββας Μιχαήλ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Εργατική Εναλλακτική Στον Καταστροφικό Καπιταλισμό

 

Το μήνυμα από τη Γαλλία είναι συγκλονιστικό. Είναι μια τεράστια εμπειρία για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, για τον κόσμο που πάλεψε για να αναγκάσει να δημιουργηθεί ένα Λαϊκό Μέτωπο και που, πάνω από όλα, όλη αυτήν την περίοδο έδωσε τη μάχη ενάντια στην Λεπέν και στους φασίστες.

Είναι ένα μαζικό κίνημα που μπορεί να εμπνεύσει το εργατικό κίνημα, που έκανε τεράστιες απεργίες στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια, να ξαναζωντανέψει και να καθορίσει τις εξελίξεις.

Αυτό έχει να κάνει με τη συνολική κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Για τους από πάνω η περίοδος που διανύουμε είναι καταστροφική, έχουμε έκτακτες συνθήκες και τεράστια πολιτική κρίση, στη Γαλλία, την Ελλάδα, σε όλη την ΕΕ όπως φάνηκε στις εκλογές. 

Αλλά δεν είναι μόνο η πολιτική κρίση. Έχουμε μια οικονομική κρίση που τραβάει από το 2008 και όλο λένε θα την ελέγξουν και όλο δεν μπορούν. Κατρακυλάνε όλο και περισσότερο από τον καπιταλισμό της «ομαλής λειτουργίας» στον καπιταλισμό της αρπαχτής. Δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά ένας καπιταλισμός που δουλεύει μονίμως με «αρπαχτές» στα χρηματιστήρια, στις τράπεζες, στις ζωές των ανθρώπων.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΜέΡΑ25 : Απαράδεκτη Μεθόδευση Στην Υπόθεση Του Βασίλη Μάγγου

Γιάννης Μάγγος

Σε μια απροειδοποίητη και αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο Ανακριτής Πλημμελειοδικών Βόλου, αφού όρισε την υπόθεση του βασανισμού και του θανάτου του Βασίλη Μάγγου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, κ. Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου ήταν ο εισαγγελέας που στο πρώτο στάδιο της δίκης είχε παραπέμψει την υπόθεση στο Μονομελές, κατηγορώντας μόνο 3 αστυνομικούς και μόνο για πλημμελήματα.
Αν δεν υπήρχε ο τεράστιος αγώνας της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου και του κινήματος υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί στον Βόλο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν θα υπήρχε η τελευταία εξέλιξη της απόφασης της δίκης για 6 κατηγορούμενους αστυνομικούς και μάλιστα για αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις όπως κατά συρροή βασανισμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ανακοίνωση Του Γαλλικού Τμήματος Της RCI Για Τον Δεύτερο Γύρο Των Εκλογών Στη Γαλλία - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

                                                          

Γαλλία: Καμία διαπραγμάτευση με τη Δεξιά! Γενική κινητοποίηση για την εμβάθυνση και την εφαρμογή του προγράμματος του Νέου Λαϊκού Μετώπου!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

ΝΑΡ : Προγραμματική Ανασυγκρότηση Για Ισχυρή Αντικαπιταλιστική Κομμουνιστική Αριστερά

Απόφαση Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

                                                      ΝΑΡ: Προγραμματική ανασυγκρότηση για ισχυρή αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά

 

▸Κρίση εκπροσώπησης στο αστικό πολιτικό σκηνικό, σχέδια αντιδραστικής απάντησης

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Η ΑΥΓΗ Της Κυριακής 7 Ιουλίου

                                                 Πρωτοσέλιδο Αυγής

10η Συνδιάσκεψη Του ΚΚΕ (μ-λ)

                                                                     

 

Με κεντρικό σύνθημα «Η ταξική πάλη χρειάζεται επαναστατική οργάνωση και οδηγό τις κομμουνιστικές ιδέες» πραγματοποιείται στις 5-6-7 Ιούλη στην Αθήνα η 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ).

ΝΑΡ Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

 

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους πολέμους του κεφαλαίου

Όλοι/ες στις διαδηλώσεις στις 11 Ιούλη

Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 6-7 Ιουλίου

                             Πρωτοσέλιδο Εφημερίδας - ΠΡΙΝ - 2024-07-06

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

KKE Για Την Επίσκεψη Μητσοτάκη Στο Υπ. Εργασίας

                                                           

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας: 

Πέραμα : Τρεις Εργάτες Τραυματίστηκαν

Πέραμα: Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών

 Τρεις εργαζόμενοι ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στο Πέραμα υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ανοιχτό κατάστρωμα φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια θερμών ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή πρόκειται για τρεις ημεδαπούς 60, 42 και 33 ετών αντίστοιχα ,οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η Εργατική Αριστερά Που Κυκλοφορεί (φύλλο Νο 505)

 


ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η Κρίση Τους Βαθαίνει

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε ανοιχτά μετά τις Ευρωεκλογές ξεδιπλώνεται με μεγαλύτερη δυναμική καθημερινά. Το πιο πρόσφατο δείγμα είναι τα μαχαίρια που βγήκαν στο κόμμα της κυβέρνησης, τη Νέα Δημοκρατία.

Η δίδυμη επίθεση Σαμαρά-Καραμανλή στον Μητσοτάκη είναι ασφαλώς υποκριτική, αλλά ταυτόχρονα είναι και αποκαλυπτική. Είναι προκλητικά υποκριτική καθώς ο Σαμαράς ανακαλύπτει ότι υπάρχουν… καρτέλ στην ελληνική οικονομία και ο Καραμανλής διαμαρτύρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αδίκησε την Ελλάδα με το… «λαθεμένο» πρόγραμμα των Μνημόνιων και μεγάλωσε τις κοινωνικές ανισότητες. Σε ποιον τα λένε αυτά, αυτοί οι πιο πιστοί υπηρέτες των καπιταλιστών!

Ταυτόχρονα, όμως, ξεφτιλίζουν τον Μητσοτάκη σαν ηγεσία που κατάφερε να ρίξει τη Νέα Δημοκρατία από το 41 στο 28 τοις εκατό «ενώ κυβερνάει χωρίς πολιτικό αντίπαλο, χωρίς Μνημόνια και με πρωτοφανή έλεγχο των ΜΜΕ», όπως είπαν. Η μόνη άλλη φορά που ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός αντιμετώπισε τέτοια εσωκομματική επίθεση ήταν το 2011, όταν οι βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ ξήλωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου. Και όλοι και όλες θυμόμαστε την πολιτική κρίση που κορυφώθηκε με την κατάρρευση του δικομματισμού το 2012.

Γαλλία : Το NPA -Revolutionnaires Για Τον Β’ Γύρο Των Εκλογών

 

NPA-Revolutionnaires: Καμία λύση από τις κάλπες. Το μέλλον είναι στους αγώνες!

Απέναντι στην ακροδεξιά και σε αυτούς που της έστρωσαν το δρόμο, καμία λύση δεν θα έρθει από τις κάλπες: Το μέλλον είναι στους αγώνες μας!

Editorial του NPA-Revolutionnaires της 1ης Ιουλίου 2024

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Διαδήλωση Πέμπτη 11/7, 19.00, Πάρκο Ελευθερίας (στ. Μέγαρο Μουσικής) – Σύνοδος ΝΑΤΟ 9-11/7, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

 


ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΗΠΑ, ΕΕ, ΙΣΡΑΗΛ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Συγκέντρωση – Διαδήλωση, Πέμπτη 11/7, 19.00, Πάρκο Ελευθερίας (στ. Μέγαρο Μουσικής)-πορεία προς τις πρεσβείες ΗΠΑ-Ισραήλ
 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Κασσελάκης Για Ναυάγιο Πύλου

 

«Να μην επιτρέψουμε με τη ψήφο μας την αντικατάσταση του κ. Ποττάκη πριν την ολοκλήρωση της έρευνας. Να πέσει άπλετο φως» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ Της Ημέρας (01.07.2024)