ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Απεργία Πείνας Στη Βρετανία Από Φοιτητές Αλληλέγγυους Στην Παλαιστίνη

                    

αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη 

Κλιμακώνεται περαιτέρω το κύμα συμπαράστασης των φοιτητών διεθνών πανεπιστημίων προς τους Παλαιστινίους που δοκιμάζονται στη Γάζα και κατά των πολιτικών που ακολουθεί το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο αυτό, απεργία πείνας ετοιμάζονται να ξεκινήσουν δέκα φοιτητές σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασίλειου. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δήλωσαν ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας, ενώ άλλοι επτά σχεδιάζουν να τους ακολουθήσουν μετά από μήνες προσπάθειας να πιέσουν το ίδρυμά τους για απο-επένδυση σε εταιρείες που προμηθεύουν όπλα στο Ισραήλ.


«Αυτό που ήταν ήδη μια επείγουσα έκκληση για απο-επένδυση έγινε ξαφνικά πολύ πιο επείγον, ειδικά με την επίθεση στη Ράφα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ένας τεταρτοετής Παλαιστίνιος φοιτητής που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η φοιτήτρια, η οποία δήλωσε ότι 15 μέλη της ευρύτερης οικογένειάς της έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε ότι η απεργία πείνας είναι ο μόνος τρόπος για να δείξουμε πραγματικά τη σοβαρότητα και την επείγουσα ανάγκη που αισθανόμαστε εμείς οι φοιτητές για την απο-επένδυση».

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 14 κατασκηνώσεις φοιτητών σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την πλευρά της, η Ένωση Εβραίων Φοιτητών προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι καταλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργούσαν μια «εχθρική και τοξική ατμόσφαιρα».

Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι οι επικεφαλής των πανεπιστημίων θα συμμετέχουν σε συζήτηση στη Ντάουνινγκ Στριτ για τον αντισημιτισμό στις πανεπιστημιουπόλεις. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι υπήρξε «απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού» στα πανεπιστήμια και τώρα οι αντιπρυτάνεις θα συναντηθούν για να συζητήσουν για «την ανάγκη τα πανεπιστήμιά μας να είναι ασφαλή για τους Εβραίους φοιτητές μας».

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου