ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΑΠΕΡΓΙΑ 17/04 Οι Εργαζόμενοι Στους Δρόμους Για Αυξήσεις, Συλλογικές Συμβάσεις, Ζωή Με Αξιοπρέπεια

 


Μαζικές και μαχητικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 17 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς και ζωή με αξιοπρέπεια. Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας έδωσαν το παρών δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες στον ιδιωτικό τομέα καθώς και πολλά σωματεία και ομοσπονδίες του Δημοσίου παρά τη στάση της ΑΔΕΔΥ. Δυναμική παρουσία είχε για άλλη μια φορά η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα.  Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συνδικαλιστικές διώξεις, την καταστολή, τον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Από δυνάμεις της ταξικής πτέρυγας του εργατικού κινήματος τονίστηκε η ανάγκη του συντονισμού και ενοποίησης των αγώνων και δυνάμεων του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος με τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου κέντρου μάχης του εργατικού κινήματος.  Στόχος που μπαίνει είναι η ένταξη της σημερινής απεργιακής μάχης όπως και αυτής της 1ης Μάη σε ένα μαχητικό σχέδιο αντεπίθεσης των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων και της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου, των ιδιωτικοποιήσεων και της καταστολής των αγώνων.

 Η μαχητική στάση των εργαζόμενων και της νεολαίας έρχεται απέναντι στη συμβιβαστική στάση του συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής που αρνούνται την κλιμάκωση, τον συντονισμό και την ενοποίηση των αγώνων.

Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου