ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΝΑΡ Με Μαζική Απεργία Και Μαχητικές Διαδηλώσεις Απαντάμε Στις Απαγορεύσεις

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στο κενό θα πέσει η απόφαση για παράνομη απεργία των ναυτεργατών!

Δεν κρατιούνται οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός στην επιθυμία τους να τσακίσουν το εργατικό κίνημα, ειδικά τις πιο ριζοσπαστικές και ανυπόταχτες τάσεις του.



Ενώ έχουν φέρει στη βουλή και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα που καταργεί ουσιαστικά το 8ωρο και κάνει σχεδόν αδύνατη την απεργία, δικαστήριο του Πειραιά έβγαλε παράνομη την απεργία της ΠΝΟ που ξεκινά σε λίγες ώρες και εντάσσεται στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 10ης Ιουνίου. Ο απεργοσπαστικός δικαστικός αυτοματισμός δεν έχει τέλος, αφού τα δικαστήρια έβγαλαν ξανά παράνομη την απεργία στο λιμάνι, όπως είχαν κάνει πριν από μια βδομάδα με την απεργία της ΠΕΝΕΝ στις 3 Ιούνη.

Αποκαλύπτεται έτσι ακόμα μια φορά που αποσκοπεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο απαγορεύει σε ανώτερη συνδικαλιστική οργάνωση να κηρύξει ξανά απεργία που έχει βγει παράνομη, παρότι αυτό γίνεται στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων.

Την εργατική τάση που δεν υποτάσσεται και δεν αποδέχεται τις απαγορεύσεις των δικαστηρίων προβλέπει και η άλλη βαθιά αντιδραστική και τρομοκρατική προσθήκη που έκανε στο απαράδεκτο νομοσχέδιο ο κ. Χατζηδάκης, περί αστικής ευθύνης όσων συνδικαλιστών σηκώνουν τη σημαία του αγώνα. Ωμά ο υπουργός Εργασίας είπε πως έβαλε τη ρύθμιση αυτή για τους «Νταλακογιώργους και όχι για την ΠΝΟ»!

Τώρα το δικαστήριο απαγόρευσε και την απεργία της ΠΝΟ…

Είναι βέβαια βαθιά γελασμένοι κυβέρνηση και κεφάλαιο εάν νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν τους εργατικούς αγώνες.

Η απεργία στο λιμάνι θα γίνει, οι απαγορεύσεις θα πέσουν στο κενό!


Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εξοργίζουν τον κόσμο της εργασίας.  

Όλοι/ες στην απεργία της 10ης Ιουνίου. Αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση για να ηττηθεί η κυβέρνηση!

Όλοι/ες στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα Χαυτεία στις 10.30 π.μ., στην Καμάρα στις 10.30 π.μ. και σε όλη την Ελλάδα.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 9/6/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου