ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Διεθνείς Πρωτοβουλίες του ΝΑΡ και της νΚΑ Για Το Έγκλημα Στην Πύλο

Διεθνείς Πρωτοβουλίες του ΝΑΡ και της νΚΑ για το έγκλημα στην Πύλο

 


Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση βρίσκονται σε επικοινωνία με οργανώσεις και κόμματα στο εξωτερικό, συζητώντας για το έγκλημα κατά των προσφύγων στα ανοιχτά της Πύλου και την ανάληψη διεθνιστικών πρωτοβουλιών ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, τον ρατσισμό. Κοινή βάση που καταγράφεται στις κοινές διακηρύξεις είναι η καταδίκη των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που αναγκάζουν εκατομμύρια να καταφύγουν στην προσφυγιά. Αναδεικνύεται επίσης ο ρόλος και οι ευθύνες των κρατών και των κυβερνήσεων τους, ειδικά στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρώπης-Φρούριο.

Στα Βαλκάνια το ΝΑΡ και η ν ΚΑ υπογράφουν κοινό κείμενο με τις οργανώσεις Κόκκινη Δράση-Κόκκινη Πρωτοβουλία//Crvena Akcija-Crvena Inicijativa που δρουν από κοινού σε Κροατία και Σερβία αντίστοιχα, καθώς και με την οργάνωση Σοσιαλιστική Αυγή// Социјалистичка зора-Agimi socialist από τη Βόρεια Μακεδονία. Στο κείμενο τονίζεται η κοινή εμπειρία των βαλκανικών λαών που γνωρίζουν από πολέμους και προσφυγιά στην πρόσφατη ιστορία τους, αλλά και ο ρόλος του εθνικισμού στο εσωτερικό κάθε χώρας, ο οποίος θρέφει τον ρατσισμό για τους πρόσφυγες και τους γείτονες λαούς. Ως κοινή διεθνιστική απάντηση προβάλει την προοπτική των σοσιαλιστικών Βαλκανίων με ειρήνη και αλληλεγγύη.

Δείτε εδώ το κοινό κείμενο των Βαλκανικών Οργανώσεων (Αγγλικά)

Το κείμενο που αφορά τις χώρες της Μεσογείου υπογράφεται από το ΝΑΡ, την γαλλική οργάνωση POI//Parti OuvrierIndependent//Ανεξάρτητο κόμμα Εργαζομένων και την ισπανική Partido Obrero Socialista Intrnationalista// Εργατικό Σοσιαλιστικό Διεθνιστικό Κόμμα. Με αγωνιστές από τις οργανώσεις αυτές είχαμε πέρσι διαδηλώσει μαζί στη Μαδρίτη ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και είχαμε υπογράψει κοινή διακήρυξη τότε για την σφαγή των προσφύγων στον φράχτη της Μελίγια. Ένα χρόνο μετά συνυπογράφουμε κείμενο που τονίζει ότι πρέπει να μπει τέλος στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα θανάτου. Ως άμεση διεκδίκηση προβάλλεται η απαίτηση να γκρεμιστούν οι φράχτες στον Έβρο, τη Μελίγια, την Θεούτα.

Δείτε εδώ το κοινό κείμενο των Μεσογειακών Οργανώσεων (Αγγλικά)

Τέλος, κοινή διακήρυξη υπογράφουν το ΝΑΡ, η ν ΚΑ με την γερμανική Föderation Klassenkämpferischer Organisationen// Οοσπονδία Οργανώσεων Εργατικού Αγώνα, ένα μέτωπο εργατικών συλλογικοτήτων που δρα στη Γερμανία. Στην κοινή διακήρυξη τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ και των πολιτικών της. Αναδεικνύεται ακόμα το θέμα της παρουσίας εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία και στις χώρες της Ευρώπης. Ο ρόλος προσφύγων και μεταναστών στο εργατικό και λαϊκό κίνημα κάθε χώρας είναι κρίσιμος παράγοντας και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταξική πάλη και την προώθηση ενός νέου επαναστατικού, κομμουνιστικού ρεύματος.

Δείτε εδώ το κοινό κείμενο με την Γερμανική οργάνωση (Αγγλικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου