ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 8-9 Ιουλίου

 

 

Ξεκάθαρη προαναγγελία της αναβαθμισμένης αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζεται να εξαπολύσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση αποτέλεσε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στη βουλή. Μεταξύ των μεγάλων θυμάτων της πορείας προς «την Ελλάδα του 2027» και η δημόσια υγεία. Τρεις άνθρωποι έχασαν την περασμένη εβδομάδα τη ζωή τους περιμένοντας ένα ασθενοφόρο και η κυβέρνηση έντυσε στο «χακί» το ΕΚΑΒ, με μία επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου· την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της δεύτερης θητείας της. Πατώντας σε νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, «βαφτίζει» διασώστες, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, 199 στελέχη του στρατού, της Πυροσβεστικής και των ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 1.200 προσλήψεις –από τους 2.000 και πλέον απόφοιτους διασώστες της σχολής του ΕΚΑΒ– ζητούν οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση τάζει 800 νέες προσλήψεις… στο μέλλον και συνολικά 12.000 στο ΕΣΥ, σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων την ίδια περίοδο θα είναι μεγαλύτερος. Η υγεία του λαού στον βωμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΕΕ και της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου. Απαιτείται: Εδώ και τώρα πλήρης κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό, με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μεγάλη αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ. Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία την Τετάρτη 12 Ιουλίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου