ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Δικαιοσύνη Για Το Έγκλημα Στα Ανοικτά Της Πύλου - Εκδήλωση Στον Κήπο Του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, πεζόδρομος, Θησείο)

 

Τρίτη 18 Ιουλίου, από ώρα 7 μ.μ.

 

Καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον τραγικό χαμό πάνω από 600 ψυχών, προσφύγων και μεταναστών στα ανοικτά της Πύλου, νομικοί, γιατροί, καλλιτέχνες, πρόσφυγες και προσφύγισσες, κοινωνικοί αγωνιστές, συμμετέχουν σε μεγάλη εκδήλωση στον Κήπο του ΣΕΑ, την Τρίτη 18 Ιουλίου, όπου θα συζητηθεί ακριβώς αυτό το θέμα: το ναυάγιο – έγκλημα στην Πύλο.

Η απαίτηση για δικαιοσύνη, για τις εκατοντάδες πρόσφυγες/σες και μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο στο βυθό της Μεσογείου, είναι καθολική. Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι δεν ήταν “τραγικό δυστύχημα” – ήταν έγκλημα! Έγκλημα που δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστεί.

Oργανωτές της εκδήλωσης είναι το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, το Σωματείο Υποστήριξης στο 18 Άνω, οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω, η Κατάληψη στέγης προσφύγων/σών Νοταρά κ.λπ.

Ομιλητές: Κατερίνα Μάτσα, Ψυχίατρος, Πρωτοβουλία νομικών για το ναυάγιο της Πύλου, Θοδωρής Σιμεωνίδης δικηγόρος, ο γνωστός διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος, μαρτυρίες από πρόσφυγες και προσφύγισσες. Συντονίζει η δημοσιογράφος – σεναριογράφος Μαρία Λούκα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των καλλιτεχνών. Θα προβληθεί επίσης μέρος του ντοκιμαντέρ Μια αγκαλιά για τη Λέσβο.

Πηγή : Νέα Προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου